المقادير
2 كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع في ماء لمدة نصف ساعة-2ثمرة فلفل رومي أو حامي (حسب الرغبة)-بصلة مقطعة مكعبات صغيرة جدا-ثمرة جزر متوسطة مبشورة
2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة-2 ملعقة صغيرة كاري-ملعقة صغيرة كركم-3 كوب مرقة فراخ-ملح وفلفل أسود-ورقة لاورى-3حبة حبهان-عود قرفة
الطريقة
1-سيحي الزبدة في حلة على ناروشوحي فيها البصل لغاية ما لونه يبقى دهبي وضيفي عليهم بعد كده باقي المقادير ما عدا مرقة الفراخ وقلبيهم لغاية ما يختلطوا كلهم مع بعض
2-حطي مرقة الفراخ على الرز وقلبيهم مع بعض وسيبيهم على نار عالية لغاية ما يغلي ووطي بعد كده النار وسيبيهم لمدة 15 دقيقة لغاية ما يستوي الرز
3-اغرفي الرز في أطباق التقديم مع أي نوع فراخ أو لحمة.. وبالهنا
2 كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع في ماء لمدة نصف ساعة-2ثمرة فلفل رومي أو حامي (حسب الرغبة)-بصلة مقطعة مكعبات صغيرة جدا-ثمرة جزر متوسطة مبشورة
2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة-2 ملعقة صغيرة كاري-ملعقة صغيرة كركم-3 كوب مرقة فراخ-ملح وفلفل أسود-ورقة لاورى-3حبة حبهان-عود قرفة
الطريقة
1-سيحي الزبدة في حلة على ناروشوحي فيها البصل لغاية ما لونه يبقى دهبي وضيفي عليهم بعد كده باقي المقادير ما عدا مرقة الفراخ وقلبيهم لغاية ما يختلطوا كلهم مع بعض
2-حطي مرقة الفراخ على الرز وقلبيهم مع بعض وسيبيهم على نار عالية لغاية ما يغلي ووطي بعد كده النار وسيبيهم لمدة 15 دقيقة لغاية ما يستوي الرز
3-اغرفي الرز في أطباق التقديم مع أي نوع فراخ أو لحمة.. وبالهنا
بثينة هيكل
0 التعليقات:
إرسال تعليق