المقاديراللحم المفرومة
1/2 كيلو لحمة مفرومة-2 بصلةمفرومة-3 معلاق صلصةطماطم-1معلقة صغيرة زعتر
1 معلقة متوسطة ملح-1/2 معلقة فلفل-زيت
لسلق المكرونة
3/4 كيلو مكرونة قلم-ماء-ملح-زيت
مقادير البشاميل
ملعقتين كبيرتين زبدة-ملعقتين كبيرتين زيت-4 ملاعق كبيرة دقيق-3كوب لبن
1/4 معلفة صغيرة فلفل اسمر- بيضة-نصف معلقة ملح
الطريقه لعمل اللحمة المفرومة
نضع الزيت فى طاسه على النار وشوحى البصل المفروم ونضيف اللحم المفروم مع التقليب ونضيف عصير الطماطم والملح والفلفل والزعتر ويترك حتى بستوى اللحم المفروم وتسبك الطماطم
لسلق المكرونة
نضع الماء والملح فى حله على النار حتى يغلى الماء مع اضافة الزيت ونضيف المكرونة ونتركها حتى تستوى وترفع من على النار وتصفى
لعمل البشاميل
توضع الزبده على النار ويضاف لها الزيت والدقيق وقلبى بمضرب يدوى يصبح الدقيق ذهبى اللون ويضاف اللبن وقلبى جيدابالمضرب حتى يغلى اللبن ويذوب الدقيق ويضاف الملح والفلفل مع التقليب بالمضرب اليدوى جيدا ويضاف البيض مع التقليب
لتحضير الصينية
قسمى المكرونة قسمين نصفها فى الصينية ووزعى اللحمة المفرومة بالتساوى
ونضع النصف الثانى من المكرونة ونضيف البشاميل ونسوى وجه الصينية جيدا وندخلها الفرن الساخن على نارحتى يتحمر الوجه وتترك ساعة قبل التقديم وقبل أن تقطع حتى تتماسك جيداوتقدم..........بالهناااااااااااا.
بثينة هيكل
0 التعليقات:
إرسال تعليق